Piece termoolejowe to przyszłość piekarnictwa
To najwyższej jakości sprzęt, który dzięki innowacyjnej budowie i technologii gwarantuje równomierny wypiek, a przy tym oszczędza energię.
Nośnikiem ciepła jest w tym przypadku olej syntetyczny podgrzewany w kotle gazowym lub olejowym. Zasila on linię pieców posiadających dodatkowo swój obieg wtórny, który pozwala na indywidualną regulację temperatury w każdym urządzeniu. Sekretem najwyższej jakości pieczenia jest wysoka akumulacja oraz doskonałe przewodnictwo cieplne syntetycznego nośnika. Dzięki jego wysokiej stabilności temperatura w komorze po załadowaniu nie spada.
Gorąco polecamy piece termoolejowe marki Heuft i Daub
Oto kilka spośród zalet, którymi cieszą ich posiadacze:
- wygodny załadunek oraz rozładunek pieców
- rewelacyjne przewodnictwo i wysoka stabilność cieplna
- wysoka ekonomiczność = mniejsze rachunki
- wieloletnia trwałość podyktowana najwyższą jakośćią wykonania
- równomierny wypiek gwarancją doskonałego wypieku